Nahrievanie korčulí

Tepelná úprava korčúľ je veľmi dôležitá, v prvom rade sa korčuľa hneď prispôsobí na hráčsku nohu čím predchádzame bežnému, oveľa dlhšiemu spôsobu (dnes už moc nepoužívanému) a to je tvarovanie rovno pri korčuľovaní. Korčuľujete a korčuľujete až časom korčuľa povolí. Nevýhody? Otlaky, nepohodlie atď. Nahrievaním v peci (špeciálna pec na korčule) sa hokejové korčule prispôsobia presne na vašu nohu hneď v obchode a viete že už pri prvom použití Vás tlačiť nebudú. Nie však všetky korčulí sa dajú tepelne upravovať, väčšinou sú to korčule od strednej triedy vyššie. Preto treba kúpu korčúľ poriadne zvážiť, nechať si poradiť a vybrať podľa toho na čo budú používané, hobby hokej, rekreačné korčuľovanie alebo profesionálny hokej. Radi Vám poradíme a pomôžeme. Cena za nahrievanie korčúľ je 15 € za pár, korčule zakúpené u nás sú nahriaté zadarmo.

Ako prebieha Pec_na_nahrievanie_korcultepelné nahrievanie korčúľ?

  1. Najskôr povolíme šnúrky a vyberieme vložky z topánok.
  2. . Predhrejeme špecializovanú teplovzdušnú pec s cirkuláciou vzduchu (používame pec značky Bauer)
  3. Korčule vložíme do predhriatej pece pričom korčuľa musí stáť na nožoch a nesmie ležať.
  4.  Samotné nahrievanie korčúľ trvá 5 až 6 minút pri teplote 70 ° C / 158 ° F.
  5.  Korčule vyberieme z pece, vybraté vložky nasunieme naspäť, posadíme sa tak aby kolená boli ohnuté v uhle 90 stupňov a nasadíme korčuľu na nohu. Akonáhle máme korčuľu obutú, odporúčame zatlačiť mierne na päty.
  6. Môžeme začať s uťahovaním korčule pričom dbáme na to, aby sme šnúrky doťahovali smerom von, do strán od seba a nie smerom nahor. Takto predídeme k prípadnému poškodeniu očiek korčule.
  7. Po úplnom dotiahnutí odporúčame zostať sedieť s korčuľami na nohách cca 20 minút. Po uplynutí tejto doby, opatrne uvoľníme šnúrky a vyzujeme sa. Zlatým pravidlom je po nahriatí odložiť korčule do chladu (povedzme do pivnice) a nechať ich úplne vychladnúť. Taktiež je odporúčané nepoužívať korčule po nahriatí nasledujúcich 48 hodín aby nahrievaný materiál dokonale stvrdol a nadobudol svoje pôvodné hodnoty tvrdosti.